Instagram celebra el seu 9è aniversari

Instagram celebra el seu 9è aniversari

Felicitats Instagram! La xarxa social de fotografies i vídeos per excel·lència compleix «només» 9 anys, encara que sembli que porta amb nosaltres, al palmell de les nostres mans, tota la vida.

Les xifres d’aplicació són impressionants: posseeix 500 milions d’usuaris actius cada dia, la mateixa xifra de persones empra les Stories cada dia, i cada 24 hores es pugen més de 100.000 imatges i es donen més de 4,2 milions de «m’agrades », gest que es podria veure condicionat en un futur proper per les proves que ja està realitzant l’aplicació per ocultar el nombre total de «likes» a cada publicació, cosa que també està provant Facebook. Sigui com sigui, el creixement d’Instagram és imparable, i això que, oficialment, es troba ancorada en els 1.000 milions d’usuaris actius al mes. La xarxa social va aconseguir aquesta xifra al juny de 2018 i, des de llavors, no s’ha tornat a actualitzar. Per què? A mi personalment em resulta estrany, ja que creixia, fins a aquest llavors, a raó de 100 milions d’usuaris mensuals actius cada cinc o sis mesos. Resulta estrany que des de l’estiu de 2018 Instagram no actualitzi la xifra d’usuaris mensuals, quan tot apunta que aquesta hauria d’haver continuat creixent considerablement.

Almenys en popularitat el ritme no ha baixat. És més, en els últims mesos s’han produït llançaments molt importants com la possibilitat de realitzar compres directament des de l’aplicació, pagant sense haver de sortir del feed d’actualitzacions d’Instagram, una cosa que va arribar als telèfons mòbils al març d’aquest mateix any. L’última de les novetats la coneixíem aquesta mateixa setmana: l’aplicació de missatgeria «Threads». Funciona com una app independent, sota el segell d’Instagram, i serveix per comunicar-se amb la llista dels «millors amics» d’una manera més directa i, principalment, a través de fotografies i vídeos. Hi ha qui veu en ella un competidor clar de snapchat. Acabi amb ella o no, el cert és que cada vegada els usuaris publicaven més continguts específics per als seus «millors amics» i ara amb aquesta aplicació podran no només fer-los arribar diversos continguts sinó també entaular converses en un entorn més privat. Precisament, el llançament de l’app confirma el que Mark Zuckerberg ja va assenyalar a principis d’aquest any que serien els seus interessos: la missatgeria instantània i les xarxes més tancades, en les que els usuaris puguin manejar-se amb els seus amics en un entorn més segur. Per cert que Threads també estarà interconnectada amb WhatsApp, Messenger i Instagram Direct, i els missatges que s’enviïn per un servei podran ser respost des d’un altre. Aquest és el projecte més important pel que fa a desenvolupament que està portant a terme Facebook en aquests moments, i s’espera que per al 2020 estigui totalment finalitzat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*